El fins ara portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, serà el nou president del grup confederal de Unides Podem en substitució de Pablo Iglesias. Asens va confirmar el relleu a després que aparegués publicat a mitjans de comunicació amb un escrit a Twitter en què assegura que el nou comès suposa «un orgull» per a ell. Va afegir que «en temps de ponts trencats» urgeix «defensar l'agenda progressista i de diàleg», així com avançar cap a un «horitzó plurinaciona».

Asens, durant la legislatura passada i l'actual, ha estat el màxim representant dels diputats de En Comú Podem integrats en el grup confederal de Unides Podem. Podem, IU, Galícia Sí es pot i aquesta agrupació catalana són les sigles que integren actualment aquest grup parlamentari de 35 escons. La seva direcció afronta ara una fase de renovació després de la formació del primer Govern de coalició de la recent etapa democràtica.

Asens ha estat una de les personalitats clau de Unides Podem durant aquest temps i, per la seva trajectòria, al costat de Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona anys enrere, ha pogut estendre ponts amb forces independentistes.

Iglesias té previst bolcar-se en la seva tasca de vicepresident de Drets Socials, de la mateixa forma que Irene Montero com a ministra d'Igualtat. Al primer, en el grup de Unides Podem, el rellevarà Asens, mentre que a la segona ja l'ha substituït Pablo Echenique.

Iglesias, també per Twitter, va felicitar el diputat català pel seu nou càrrec. «Aquesta ha de ser la legislatura del diàleg», va escriure abans de destacar que «poques contribucions millors a aixòque tenir al capdavant» de Unides Podem algú com Asens.

Echenique també va expressar la seva satisfacció en un tuit, tot assenyalant que «serà un plaer i un honor treballar mà a mà amb algú de la talla política de Jaume Asens».