La conselleria d'Educació i Cultura de Múrcia modificarà els decrets dels currículums de primària i secundària perquè l'autorització sigui obligatòria per a les activitats complementàries, però no es requerirà en cas que aquestes activitats estiguin impartides per funcionaris i el silenci serà considerat en positiu. Aquest anunci va provocar una allau de reaccions, entre elles la de Vox, el president de la gestora autonòmica del qual, José Ángel Antelo, va advertir que la modificació de l'acord per facilitar l'aprovació dels pressupostos autonòmics de 2020, que inclou aquesta mesura, provocarà que tombin els comptes a l'Assemblea autonòmica.

La consellera d'Educació, Esperanza Moreno, va assenyalar que pretenen donar solidesa a la instrucció que des del principi d'aquest curs ha servit per implantar a les escoles i instituts murcians l'anomenat «pin parental», al mateix temps que considera que no es vulnera el acord assolit amb Vox.

No obstant això, Antelo va aclarir que el permís parental ha d'afectar les xerrades «extracurriculars» que tractin «temes de moral o de caire afectiu-sexual», afegint que el progenitor ha de donar el seu consentiment a la participació del seu fill en aquesta activitat, ja sigui impartida per un funcionari o no. Mentrestant, la ministra d'Educació, Isabel Celaá, va mostrar la seva confiança que Múrcia «reflexioni».