01 de febrer de 2020
01.02.2020

Brussel·les assegura que la jornada «marca una ferida» per a la UE

La Comissió vol mantenir «la millor relació possible amb el Regne Unit, però serà diferent»

01.02.2020 | 00:17
Michel, Sassoli i Von der Leyen, en roda de premsa a Brussel·les.

La Unió Europea (UE) es va acomiadar del Regne Unit amb certa tristesa i amb l'accent posat sobre la negociació de la futura relació entre tots dos i la fortalesa del club comunitari. Així, el president del Parlament Europeu, David Sassoli, va assegurar que la jornada «marca una ferida» per a la Unió Europea, que ara «comença una nova època» sense el Regne Unit, però va destacar que els tres anys de negociacions que han precedit a la sortida de país han suposat l'«avantatge» de confirmar la unitat dels Vint-i-set.

Per part seva, la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, va assenyalar que Brussel·les vol mantenir «la millor relació possible amb el Regne Unit», però va destacar que no podrà equivaler a ser membre de la UE. «És clar que sempre hi haurà una diferència. Pertànyer a la Unió Europea compta. La Unió fa la força», va afegir.

Finalment, el president del Consell Europeu, Charles Michel, va afirmar que la Unió Europea està disposada a mantenir «la relació més estreta possible» amb el Regne Unit després del Brexit, i va insistir en el fet que el país haurà d'alinear-se amb les normes del club comunitari si vol accedir al mercat únic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit