L'avió d'Air Canada que ha perdut part del tren d'aterratge durant l'enlairament a Madrid ha tornat a aterrar a l'aeroport de la capital espanyola poc abans d'un quart de vuit del vespre. La maniobra s'ha pogut fer sense incidents i no hi ha hagut danys personals. L'aparell ha estat sobrevolant l'espai aeri madrileny durant quatre hores cremant combustible per rebaixar el pes de l'avió. Des del sindicat de pilots Sepla ja s'explicava que aquesta és una maniobra prevista als protocols, de tal manera que l'aterratge es pugui fer de forma segura. El Boeing 767 d'Air Canada amb destí Toronto ha sortit de l'aeroport de Barajas a les tres de la tarda, però poc després el pilot ha informat que havia perdut peces del tren d'aterratge que han entrat al motor.

A través de Twitter, Oscar Sanguino, president de Sepla, ha celebrat que no hi ha hagut "danys personals" ni entre les 130 persones del passatge ni entre la tripulació, després d'admetre que ha estat una jornada "dura" a Barajas. Sanguino ha agraït la "professionalitat" de pilots, controladors, cossos de seguretat de l'Estat, serveis sanitaris i personal de l'aeroport. Gràcies a tots ells, ha afirmat, "tot ha sortit bé".

Des d'Aena s'ha explicat que, per seguretat, s'han regulat les operacions de l'aeroport, el programa del qual ha restat alterat mentre han durat les maniobres del vol amb dificultats.

Un minut després d'un quart de vuit, la mateixa Aena ha informat a través de Twitter que el vol 837 d'Air Canada ha aterrat "sense incidències", i que els mecànics valoraven l'estat de la nau per determinar la "millor forma" de desembarcar el passatge.

D'altra banda, el servei 112 de Madrid ha anunciat que s'han desplegat de manera preventiva efectius d'emergències i dels Bombers de la comunitat.

Cal recordar que aquest mateix dilluns l'espai aeri de l'aeroport de Barajas ja ha hagut de ser suspès per la presència de drons.