04 de febrer de 2020
04.02.2020

Els pacients de La Gomera evolucionen bé a l'espera dels resultats de més proves

Comença a funcionar el nou hospital construït en deu dies per combatre el virus de Wuhan

03.02.2020 | 23:06

El pacient alemany infectat pel coronavirus, així com les altres quatre persones que van estar en contacte amb ell, continuen ingressats a l'hospital Ntra. Sra. De Guadalupe de La Gomera i la seva evolució segueix sent bona, a l'espera dels resultats de les segones mostres que es van recollir ahir.

En roda de premsa, la consellera de Sanitat de Govern de Canàries, Teresa Cruz, al costat del cap d'Epidemiologia del Servei Canari de la Salut, Domingo Núñez, va mostrar la seva satisfacció pel «bon estat de salut» que presenten aquestes cinc persones.

La consellera va indicar que ahir es va fer una segona extracció a aquests cinc pacients i es va enviar a l'Institut de Salut Carlos III de Madrid, encara que es podrien rebre els primers kits perquè les mostres puguin ser analitzades a Canàries. Aquests kits s'instal·laran en un laboratori de microbiologia d'un hospital de Tenerife.


En marxa el nou hospital

Ahir va començar a funcionar –amb un personal de 1.400 treballadors sanitaris militars– el nou hospital aixecat a la ciutat de Wuhan, epicentre de contagi del nou coronavirus que s'ha cobrat ja la vida de 304 persones a la Xina. Les noves instal·lacions tenen un total de 1.000 llits.

De moment hi ha 14.380 afectats i fins a 328 persones s'han recuperat de la malaltia, segons la Comissió Nacional de Salut de la Xina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook