El Jutjat Penal 2 de Vilanova i la Geltrú ha absolt l'actor Toni Albà del delicte d'injúries per uns tweets que va escriure l'octubre del 2017 que criticaven la llavors jutgessa de l'Audiència Nacional i actual magistrada del Tribunal Suprem, Carmen Lamela, i la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

La sentència, que ha recollit Europa Press, constata que Lamela va fer una compareixença el setembre del 2019 en la qual "va renunciar a les accions penals i civils que li podrien correspondre per aquests fets, amb expressa concessió de perdó a la persona encausada".

En el judici, la Fiscalia va mantenir l'acusació per injúries greus a les forces i cossos de seguretat de l'Estat: en un tuit del 3 d'octubre del 2017, Albà va expressar "mai, tants membres d'una banda de terrorisme d'estat, havien estat fotografiats junts..." en resposta a una publicació amb la imatge d'uns agents de la Policia Nacional que s'havien desplaçat a Catalunya l'1-O.

El 5 d'octubre del 2017 va fer un altre tuit en el qual deia "atropellar ciutadans ho fa l'islàmic i l'hispànic", juntament amb un vídeo de vehicles de la Guàrdia Civil que feien maniobres evasives per no atropellar ningú, segons el jutge.

El magistrat considera que, tot i que es tracti d'expressions que es podrien considerar injúria greu, cal ponderar el dret fonamental de llibertat d'expressió.

Afegeix que Albà "va fer aquests comentaris per criticar l'actuació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat durant l'1 d'octubre del 2017", i que va expressar una opinió política, que mereix una protecció més àmplia, apunta el jutge.