El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va rebre la matinada de dissabte l'excap de l'Executiu espanyol i exlíder socialista José Luis Rodríguez Zapatero al Palau de Miraflores de Caracas (Veneçuela). En la trobada celebrada a la seu del Govern veneçolà, també era present la primera dama, Cilia Flores, i els vicepresidents de Veneçuela Delcy Rodríguez i Jorge Rodríguez, segons les imatges difoses per Venezolana de Televisión (VTV).

La reunió amb Zapatero, que dona suport a la taula de diàleg nacional entre el Govern i l'oposició, va tenir lloc després que Nicolás Maduro s'entrevistés amb el ministre d'Afers Estrangers de Rússia, Serguei Lavrov, de visita oficial a Veneçuela.

«Mediador» del procés de diàleg

La trobada va agafar a contrapeu el Govern espanyol, que davant de les crítiques dels partits de l'oposició va matisar que l'expresident espanyol va viatjar a Caracas en qualitat de ciutadà particular per trobar-se amb els líders veneçolans que no te cap relació amb la política oficial espanyola. Nicolás Maduro va destacar ahir la importància de la visita de Zapatero com a «mediador en el procés de diàleg entre el seu govern i l'oposició».