La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina va elevar ahir el nombre de morts pel coronavirus causant de la pneumònia de Wuhan a 722 entre els 34.546 contagis diagnosticats fins al moment al país asiàtic. Aquesta mateixa font va detallar que hi havia constància de 6.101 pacients en estat greu, mentre que 2.050 persones havien superat la malaltia i havien estat donades d'alta.

De moment, la Comissió va assegurar que les autoritats sanitàries xineses han realitzat un seguiment mèdic a 345.498 pacients en contacte proper amb els infectats, dels quals 189.660 segueixen en observació. D'aquests últims, la Comissió ha apuntat que 27.657 són casos sospitosos d'haver contret el virus.

Aquestes dades suposen un augment de 86 morts respecte l'informe del dia anterior, a més d'afegir a la llista 3.399 infectats més. No obstant això, també s'han afegit 510 noms a la nòmina de pacients donats d'alta. Dels 86 morts, 81 es van produir a la província de Hubei, de la qual Wuhan és capital i epicentre del brot, i que roman en quarantena de facto des del passat 23 de gener. Els cinc casos restants es van distribuir així: un a Pequín, un altre a la província centre-oriental de Henan, i igual nombre a la centre-septentrional de Gansu, i dues de la província nord-oriental de Heilongjiang.

Així mateix, Hubei concentra 2.841 dels 3.399 nous positius de coronavirus.

Fins ara, tots els decessos, excepte dos -ocurreguts a les Filipines i a Hong Kong en l'última setmana-, s'han produït a la Xina continental, i encara que una vintena de països compten amb casos diagnosticats de pneumònia de Wuhan, Xina acapara al voltant del 99% dels infectats.

Un ciutadà nord-americà i un altre de japonès han mort pel coronavirus a la ciutat xinesa de Wuhan, l'epicentre de l'epidèmia d'aquesta malaltia, segons van confirmar ahir les respectives autoritats dels seus països. Es tracta de les primeres víctimes que no són de nacionalitat xinesa.

L'ambaixada dels Estats Units a Pequín es va limitar a identificar el compatriota mort com una persona de 60 anys d'edat que va morir dijous passat. «Volem oferir les nostres més sinceres condolences a la família. Per respecte a la privadesa de les persones properes no farem més comentaris», segons el comunicat.

Pel que fa al ciutadà japonès, tenia uns 60 anys i vivia a Wuhan amb la seva dona xinesa. Va patir febre el 16 de gener i va ser hospitalitzat per una pneumonia, però va donar positiu per coronavirus el 28 de gener, segons van difondre els mitjans nipons.

D'altra banda, el ministre de Sanitat d'Itàlia, Roberto Speranza, va anunciar ahir que es reunirà dijous vinent a Brussel·les amb els altres ministres de Sanitat de la Unió Europea per discutir l'evolució de la seva resposta a l'epidèmia de coronavirus. «Aquest dijous hi haurà una reunió dels ministres de Salut de la Unió Europea a Brussel·les, que he demanat enèrgicament en dies anteriors», va anunciar el ministre italià al seu compte de Twitter.

També ahir es va saber que cinc ciutadans britànics, entre ells un nen, han estat diagnosticats a França amb el coronavirus de Wuhan després d'haver-se allotjat en un xalet al costat d'una persona que havia estat a Singapur. Les autoritats franceses van assegurar que les cinc persones no es troben en situació de risc vital.