La Policia Nacional ha detingut una dona de 23 anys i un home de 29 per la mort del seu fill acabat de néixer a qui, segons la seva pròpia declaració, van llançar al riu Carrión en un paratge del terme municipal d'Husillos, a la província de Palència.

Segons ha comunicat la subdelegació de Govern a Palència, va ser aquest diumenge quan el Centre de Comandament Comunicació i Control de la Comissaria Provincial va rebre una trucada de centre de salut La Puebla en la qual els serveis sanitaris van informar que estaven atenent una jove que manifestava que havia donat a llum, tot i que deia que desconeixia on es trobava el nadó.

En l'historial de la pacient constava que dies enrere havia estat atesa en urgències, on se l'havia advertit que es preveia un part de risc i se la va derivar a un altre centre sanitari especialitzat.

Efectius de la Policia Nacional es van desplaçar al centre de salut, on la jove va manifestar que havia donat a llum la nit anterior, i que s'havia desprès del nadó llançant-ho a un contenidor al Polígon Industrial de Palència, tot i que, segons els serveis mèdics, el part no s'hauria produït la nit anterior sinó presumiblement diversos dies abans.

Tot i això, els agents de policia van iniciar la recerca del mateix al mateix temps que es realitzaven gestions per paralitzar la recollida d'escombraries a la zona, amb l'esperança de localitzar el nadó encara amb vida.

En concret, juntament amb efectius de la Policia Local i els serveis de neteja de l'empresa Urbaser, van inspeccionar més de 40 contenidors durant més de dues hores, sense cap resultat.

Diu que el va enterrar

La dona, després de ser donada d'alta, va ser traslladada a comissaria, on va manifestar que ella amb la seva parella havien enterrat al nadó al costat del Refugi a la muntanya El Viejo. Tots dos van ser traslladats a aquest paratge, però una vegada més la recerca del nadó va resultar infructuosa.

Finalment, i després de ser novament interrogada per la policia, la parella va manifestar que el part es va produir el passat 28 de gener i que després del mateix van llançar al nadó al riu Carrión en un paratge proper a Husillos.

Agents de la Policia Nacional es van desplaçar amb la parella al lloc on deien haver dipositat al nadó i trobant-hi el cos, en el fons del riu.