10 de febrer de 2020
10.02.2020
Diari de Girona

Urkullu avança les eleccions basques al 5 d'abril

El lehendakari ja ha comunicat la decisió a Sánchez, Torra, Feijóo i Chivite

10.02.2020 | 17:01
Urkullu avança les eleccions basques al 5 d'abril

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha comunicat la seva decisió d'avançar les eleccions basques al 5 d'abril als presidents dels governs espanyol, català, gallec i navarrès, Pedro Sánchez, Quim Torra, Alberto Núñez Feijóo i Maria Chivite, respectivament.

Urkullu, en la compareixença davant els mitjans de comunicació per donar a conèixer aquest avançament electoral, ha dit que a més dels seus socis de Govern, el PSE-EE, i el president del seu partit, el PNB, Andoni Ortuzar, ha informat d'aquesta decisió als portaveus dels grups del Parlament Basc.

A més, se l'ha transmès al president de Govern, Pedro Sánchez, la presidenta navarresa i als presidents dels governs de Catalunya i Galícia, les dues comunitats que també celebraran eleccions autonòmiques aquest any.

Preguntat sobre si Núñez Feijóo li ha comunicat la seva intenció de convocar o no les eleccions gallegues el mateix 5 d'abril, Ukullu s'ha limitat a dir que li correspon al mandatari gallec respondre a aquesta pregunta.

Dijous passat el president gallec no va descartar que les dues eleccions coincidissin, igual que va passar en les tres passades conteses electorals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook