El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha comunicat la seva decisió d'avançar les eleccions basques al 5 d'abril als presidents dels governs espanyol, català, gallec i navarrès, Pedro Sánchez, Quim Torra, Alberto Núñez Feijóo i Maria Chivite, respectivament.

Urkullu, en la compareixença davant els mitjans de comunicació per donar a conèixer aquest avançament electoral, ha dit que a més dels seus socis de Govern, el PSE-EE, i el president del seu partit, el PNB, Andoni Ortuzar, ha informat d'aquesta decisió als portaveus dels grups del Parlament Basc.

A més, se l'ha transmès al president de Govern, Pedro Sánchez, la presidenta navarresa i als presidents dels governs de Catalunya i Galícia, les dues comunitats que també celebraran eleccions autonòmiques aquest any.

Preguntat sobre si Núñez Feijóo li ha comunicat la seva intenció de convocar o no les eleccions gallegues el mateix 5 d'abril, Ukullu s'ha limitat a dir que li correspon al mandatari gallec respondre a aquesta pregunta.

Dijous passat el president gallec no va descartar que les dues eleccions coincidissin, igual que va passar en les tres passades conteses electorals.