El president dels EUA, Donald Trump, rebrà el proper 21 d'abril el rei Felip VI i la reina Letizia a la Casa Blanca durant una visita d'Estat que serà la tercera que organitza el mandatari nord-americà des que va arribar al poder fa més tres anys. «La visita permetrà celebrar l'amistat estreta entre els dos països i la nostra història compartida, i reafirmar els nostres compromisos per afrontar junts els desafiaments globals d'avui dia», va afirmar la Casa Blanca en l'anunci del viatge oficial.

Aquesta serà la tercera visita d'Estat durant el mandat de Trump, després de les organitzades per homenatjar el president francès, Emmanuel Macron, l'abril del 2018, i el primer ministre australià, Scott Morrison, al setembre de l'any passat. La primera dama, Melania Trump, tindrà un paper important en l'organització de la visita, que inclou un sopar de gala a la Casa Blanca.

Aquesta no serà la primera trobada entre Trump i els reis d'Espanya, als quals el president nord-americà ja va rebre al juny de 2018 a la Casa Blanca per a una reunió que va durar poc més d'una hora. En aquella ocasió, Trump va transmetre a el Rei el seu desig de visitar a Espanya i va qualificar d'«excel·lent» la relació comercial i en matèria de defensa que mantenen els dos països.

Relació «extraordinària»

«La nostra relació ha estat extraordinària durant molts anys i crec que especialment ara mateix. Tenim una relació comercial excel·lent i també la relació militar, pràcticament tot el que es podria tenir. Així que estimem Espanya», va destacar llavors Trump.

Les mesures proteccionistes de Trump han creat malestar a la UE i per extensió a Espanya, tot i que la Casa Blanca no va aclarir si el comerç formarà part de l'agenda. A l'octubre, Trump va imposar uns aranzels per valor de 7.500 milions de dòlars a la UE que afecten principalment Espanya, Alemanya, França i el Regne Unit.