13 de febrer de 2020
13.02.2020
Diari de Girona

El Govern central diu que la cancel·lació del Mobile «no obeeix a raons de salut pública»

L'executiu subratlla que Espanya compta amb un sistema sanitari que ofereix "plenes garanties"

13.02.2020 | 12:54
El Govern central diu que la cancel·lació del Mobile «no obeeix a raons de salut pública»

El Govern central ha lamentat aquest dijous la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona i ha subratllat que "no obeeix a raons de salut pública", ja que Espanya compta amb un sistema sanitari que ofereix "plenes garanties" en moments com el de l'epidèmia del coronavirus.

En un comunicat, l'Executiu entén que, "amb la informació disponible avui i d'acord amb els experts, no hi ha raons de salut pública per no celebrar esdeveniments d'aquest tipus al nostre país".

Recorda així mateix que ha seguit en tot moment les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut i així l'hi ha transmès als organitzadors del Mobile.

Per això lamenta la cancel·lació de l'esdeveniment, però al mateix temps es felicita per l'anunci de l'organització de l'MWC de mantenir el seu compromís de seguir celebrant aquesta cita a Barcelona.

L'Executiu agraeix a l'organització i a totes les autoritats implicades en la celebració de l'MWC la seva tasca i obstinació per aconseguir que la cita de Barcelona "sigui i continuï sent la més important del sector a escala internacional" i reitera el seu propi compromís per aconseguir que així sigui durant els propers anys.

A més manifesta el seu suport i solidaritat amb totes les persones afectades pel coronavirus en diferents parts de món, especialment a la Xina, però insisteix que "no són raons de salut pública a Espanya les que han motivat la cancel·lació del Mobile World Congress".

En qualsevol cas, celebra que l'organització mantingui el seu compromís i seguir celebrant aquesta important cita a Barcelona en les següents edicions. "És una immillorable notícia per a la ciutat comtal, per a Catalunya i per a Espanya", afegeix el comunicat.

Moncloa recorda que a Espanya s'han confirmat només dos casos positius de coronavirus en pacients que romanen asimptomàtics i que es van encomanar fora del país. A més, explica, avui mateix una vintena de ciutadans espanyols procedents de Wuhan han rebut l'alta mèdica a l'hospital Gómez Ulla, de Madrid, on han estat en quarantena.

"No hi ha cap altra incidència i el nivell d'alerta a Espanya es considera baix", recalca l'Executiu en el comunicat, en què assegura que els responsables sanitaris "seguiran treballant per oferir totes les garanties necessàries en matèria de salut pública".

El Govern agraeix a l'organització i a totes les autoritats implicades en la celebració del Mobile "la seva tasca i afany" per aconseguir que la cita de Barcelona sigui i continuï sent "la més important del sector a escala internacional" i reitera el seu propi compromís per aconseguir que així sigui durant els propers anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit