La modificació dels criteris de diagnòstic, que inclouen ara també els casos probables, va disparar el balanç d'afectats pel virus de Wuhan a la Xina, amb més de 15.000 nous infectats i 254 morts en un sol dia, segons les dades oficials, que es van divulgar molt més tard del que és habitual. Es tracta, amb gran diferència, del nombre més gran d'infectats i morts en 24 hores des que el virus va ser identificat el desembre passat, amb unes xifres especialment greus a la província de Hubei, focus de l'epidèmia, on es van comptabilitzar 242 morts i 14.840 nous casos. A tota la Xina, els afectats són ja 59.805, un creixement de més del 30 per cent respecte als anunciats dimecres, fet que ha desencadenat les alarmes sobre que la crisi pugui ser encara més preocupant del que es creia.

D'altra banda, l'equip de científics del Centre de Recerca en Sanitat Animal està investigant dues proteïnes, la S i l'actina, que podrien tenir un paper rellevant en la recerca d'un tractament per combatre el virus de Wuhan. Així ho va explicar la investigadora Júlia Vergara-Alert durant una jornada científica a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, afegint que ja han detectat una regió concreta de la proteïna S com a «potencial candidat vacunal» i que han descobert que la proteïna actina té un paper rellevant en l'entrada del virus, fet que podria ajudar en la investigació per trobar antivirals que modulin aquesta proteïna.

Paral·lelament, les mostres de l'home ingressat per la malaltia a l'Hospital Universitari Son Espases, a Palma, han donat negatiu per primera vegada des que va ser hospitalitzat, de la mateia forma que les de l'hospitalitzat a La Gomera. A més, els espanyols que van ser repatriats el 31 de gener de Wuhan van rebre l'alta de l'Hospital Militar Gómez Ulla de Madrid.