El president de la Xunta i del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo, es va presentar ahir com un candidat «lliure» per optar a la reelecció en els comicis autonòmics del pròxim 5 d'abril i va reivindicar la seva autonomia: «No seré ostatge de cap partit, ni tan sols del meu, perquè soc servidor de tots els gallecs». Un Auditori Mar de Vigo ple de militants, dirigents del partit i membres del Govern gallec va ser l'escenari escollit per a la seva proclamació oficial com a cap de llista pel PP de cara a la pròxima cita amb les urnes.

Amb la màxima de «Galícia é moito. Galícia é tot», i des d'una plataforma amb el blanc i blau de la bandera gallega, Feijóo es va definir com «un candidat lliure» que aspira a «tornar a ser un president lliure» lligat «només amb els gallecs, res més». «Galícia és pràcticament la meva vida. Galícia és pràcticament tot el que soc», va expressar visiblement emocionat, no sense abans agrair el suport «incondicional» que li brinda el seu partit des del 2006, quan va ser escollit president. Ara, el 2020, aspira a repetir la gesta del seu predecessor, Manuel Fraga, que va aconseguir quatre majories absolutes consecutives: «Galícia, Galícia, Galícia i per quarta vegada Galícia», va cridar Feijóo.

Així, amb l'experiència de portar gairebé onze anys al capdavant de la Xunta, Feijóo va confessar que es presenta «perquè Galícia segueixi guanyant» de la mà de l'«estabilitat», un dels mantres utilitzats des de la formació per treure pit de la seva majoria absoluta al Parlament autonòmic. «Però encara queda molt per millorar, per això avui som aquí, per això jo estic avui aquí», va dir posteriorment.

El líder popular va recordar l'executiu de la Xunta entre 2004 i 2009, amb els socialistes de la mà del BNG, per advertir del que podria suposar que les forces d'esquerra aconseguissin sumar majoria: «Galícia sortiria perdent, i a nosaltres, el que ens interessa, és que Galícia surti guanyant», va dir. Per això, va alertar del «perill» de l'arribada d'un tripartit a la Xunta de Galícia, amb la suma de PSG, Podem i el BNG.