El Ministeri d'Interior es vol sumar al repte demogràfic i reforçarà el medi rural amb més agents, sobretot per impulsar la prevenció i la investigació dels delictes, el que ja ha començat a fer amb la creació de vuit nous equips Roca de la Guàrdia Civil, amb 41 efectius. En aquest sentit, el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va deixar clar al Congrés que continuarà millorant la seguretat de les fronteres de Ceuta i Melilla, per al que va anunciar que es posarà en marxa un circuit tancat de televisió, s'incrementarà l'altura de les tanques en un 30 per cent i es continuarà la substitució de les ganivetes per elements menys lesius i més segurs, a més d'impulsar la reforma de sistema d'asil.

Així, va anunciar que «s'incorporarà el repte demogràfic al model de seguretat, que és un àmbit on les forces i cossos de seguretat de l'Estat tenen una tasca fonamental». Després de reconèixer la tasca de la Guàrdia Civil, va insistir en la necessitat de reforçar la seguretat a l'Espanya buidada i va reiterar la vocació «vertebradora» que ha de tenir el model policial.

Abans, es va referir a la política d'immigració, i després de destacar la reducció l'any passat en un 50 per cent de les entrades irregulars d'immigrants, va assegurar que continuarà millorant la seguretat de les fronteres de Ceuta i Melilla.

Més policies

Pel que fa a la lluita contra la violència masclista, Marlaska va avançar que s'incrementaran els efectius policials, i va assegurar que aquesta xacra «existeix perquè existeix masclisme i dominació». «Acabar amb aquesta xacra exigeix un diagnòstic clar, però també mitjans, efectius i voluntat política», va destacar. En política penitenciària, va afirmar ue la prioritat d'Interior és aprovar una nova llei que s'adapti a les reformes del Codi Penal i a les noves penes, sense fer una referència específica al delicte de sedició.