El brutal assassinat de Fátima, una nena de set anys trobada aquest cap de setmana dins d'una bossa al sud de Ciutat de Mèxic, ha commocionat el país tot just uns dies després que una dona fos esquarterada per la seva parella. El passat 11 de febrer, la menor va ser segrestada en sortir de la seva escola a Ciutat de Mèxic. La petita esperava que la seva mare arribés a recollir-la però algú se la va emportar.

Els familiars van denunciar la desaparició i el 15 de febrer el cadàver de la menor va ser trobat a Tláhuac, al sud de la capital, dins d'una bossa de plàstic. La cap de govern de la capital mexicana, Claudia Sheinbaum, va assegurar al seu compte oficial de Twitter que «aquest crim no quedarà impune».

«És indignant, aberrant, dolorós que algú sigui capaç de ferir una nena», va assenyalar, tot afegint que la Secretaria de Seguretat Pública i la Fiscalia de la ciutat treballen «amb totes les seves energies i personal per trobar els culpables i portar-los davant la justícia».

La Fiscalia General de Justícia (FGJ) de la Ciutat de Mèxic va oferir una recompensa de 2 milions de pesos (uns 100.000 euros) per trobar l'assassí de la nena de 7 anys. El portaveu de la fiscalia de la capital, Ulisses Lara, va explicar que un vídeo mostra la menor sortintde l'escola amb una dona encara no identificada. Fins ara, va afegir Lara, no hi ha cap detingut ni sospitós principal pel crim, que també s'investiga com a segrest, tot i que fins ara han declarat cinc persones, tres de les quals viuen en un habitatge, ja escorcollat, proper a l'escola. Pares de família del col·legi on va ser segrestada la menor es van manifestar amb pancartes enganxades a l'entrada del recinte en què es llegia «Ni una més. Ja n'hi ha prou», mentre el cas es va convertir en tendència a les xarxes socials.