El jutjat d'instrucció número 7 de Madrid va ordenar a Aena que conservi les gravacions de la reunió a l'aeroport de Madrid-Barajas que van mantenir el passat 20 de gener el ministre de Transports, José Luis Ábalos, i la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez. El jutjat de guàrdia de Madrid va acceptar així la mesura cautelar urgent plantejada pel PP i va instar el gestor aeroportuari a facilitar les imatges de circuit tancat de vigilància de les dependències d'aquest aeroport per comprovar els possibles delictes en què podria haver incorregut Ábalos.

En concret, va acordar requerir Aena «o autoritats competents de l'aeroport» Adolfo Suárez-Madrid Barajas perquè procedeixin a conservar les imatges gravades a través del circuit de videovigilància de les instal·lacions de l'aeròdrom madrileny. Entre elles, s'inclou la sala VIP de la terminal d'autoritats on va romandre la vicepresidenta de Veneçuela fins que va abandonar Espanya en un vol comercial amb destinació a Doha.

Delcy Rodríguez té prohibida l'entrada a l'espai de lliure circulació Schengen des de juny de 2018, quan el seu nom va ser inclòs a la llista de persones sancionades per la Unió Europea per ser còmplices de la repressió a Veneçuela. Això implica que té prohibida l'entrada a territori europeu i que els seus actius a la UE seran congelats.

En l'acte de jutjat, que admet recurs, es recull que de les dades exposades en l'escrit de denúncia es desprenen indicis racionals de fet delictiu. Així mateix, assenyala un advertiment exprés d'incórrer en delicte de desobediència a l'autoritat judicial que no atengui el requeriment.