El Govern rus va decidir suspendre l'entrada de ciutadans xinesos al país a partir de demà, en un intent d'impedir la propagació del virus de Wuhan. Els ciutadans xinesos no podran entrar a Rússia amb fins laborals, particulars, turístics ni científics. Els corresponents departaments deixaran d'expedir documents d'invitació per a ciutadans xinesos, que només podran entrar a Rússia en cas de trànsit a un tercer país. El motiu d'aquesta decisió provisional, segons fonts oficials, és «l'empitjorament de la situació epidemiològica a la Xina i la contínua entrada de ciutadans xinesos a territori rus».

Per altra banda, el Ministeri xinès de Sanitat va informar que la xifra diària de casos confirmats de la nova malaltia ha caigut a menys de 2.000 per primera vegada des de l'inici del brot. També es va veure per primera vegada que les noves infeccions confirmades fora de Hubei es van reduir a un nombre inferior a 100, va assenyalar Mi Feng, portaveu de l'organisme sanitari. A més, el nombre diari de noves morts també es va reduir a menys de 100 a tot el país.

Segons va assenyalar el funcionari, en comparació amb les estadístiques en el període de màxima expansió de la malaltia, aquests tres indicadors són «senyals encoratjadors que la situació de control de l'epidèmia està millorant».

Paral·lelament, el doctor Liu Zhiming, director de l'Hospital de Wuchang, un dels principals de la ciutat xinesa de Wuhan, epicentre del brot del virus del mateix nom, va morir a causa de la malaltia. Liu, que tenia 51 anys i era neurocirurgià, es va infectar mentre treballava donant assistència a pacients amb el virus. Liu, independentment de la seguretat personal, va liderar tot el personal mèdic de l'Hospital Wuchang en la primera línia per a lluitar contra l'epidèmia, «fent importants contribucions a la prevenció i el control de l'epidèmia de la ciutat», va assegurar la comissió municipal de salut.

Per part seva, el cap de l'equip nacional d'experts establert per al control i la prevenció del virus, Zhong Nanshan, va alertar els ciutadans perquè mantinguin les seves canonades sense obstruccions, ja que el nou virus pot propagar-se a través dels sistemes de drenatge. «Si es bloqueja un tub de desguàs, l'aire contaminat o l'aerosol que transporta el virus pot causar la infecció», va avisar.

Nous contagis al creuer

El ministre de Sanitat del Japó, Katsunobu Kato, va assenyalar que s'han registrat 88 nous casos de la malaltia a bord del creuer Diamond Princess, amb el que el balanç se situa en un total de 542 persones contagiades amb el virus originat a la ciutat xinesa de Wuhan.