Corea del Sud ha anunciat que 52 persones més s'han contagiat al país pel nou coronavirus, en un ràpid augment en el nombre de víctimes i que eleva a 156 la quantitat d'infectats pel patogen que va sorgir a la ciutat xinesa de Wuhan.

El nombre de casos de COVID-19 s'ha triplicat en els últims tres dies a Corea del Sud. Aquest dijous va confirmar-se la primera víctima mortal, un home del comtat de Cheongdo, limítrof amb Daegu, qui va morir el dimecres i l'endemà es va confirmar que estava infectat amb el nou coronavirus.

La majoria dels infectats a Daegu semblen tenir relació amb una dona de 61 anys resident en aquesta localitat de 2,5 milions d'habitants i tercera ciutat del país. La dona pertany a l'església cristiana Shincheonji, que diumenge passat va celebrar a Daegu una missa a la qual van assistir uns 1.000 feligresos, i que va poder ser un important focus d'infecció, ja que desenes dels nous contagiats van estar presents en aquesta cerimònia. La dona també va visitar recentment Cheongdo, on va morir la primera víctima del virus SARS-CoV-2 a Corea del Sud.

Les autoritats sud-coreanes han declarat la ciutat de Daegu i el comtat de Cheongdo com a "zones d'atenció especial" pel sobtat augment de contagis. Aquesta declaració implica, en principi, l'enviament de desenes de doctors a la ciutat i assistència financera per a reforçar la seguretat sanitària.