21 de febrer de 2020
21.02.2020

Un vídeo i una carta de l'assassí, les claus del crim

L'autor dels atemptats d'Hanau havia afirmat que «hi ha alguns pobles que Alemanya no pot expulsar i per això s'han d'exterminar»

21.02.2020 | 00:47

La policia va trobar un vídeo gravat per l'autor dels fets, identificat com Tobias R., en el qual envia, en un anglès fluid, «un missatge personal a tots els nord-americans», assegurant que als Estats Units hi ha instal·lacions militars subterrànies on es maltracta i es maten els nens. En aquestes instal·lacions, segons el vídeo, també es rendeix culte al dimoni. L'home també incita els nord-americans a despertar-se i a fer resistència. Segons el diari Bild, la policia també va trobar un text escrit per Tobias R., on diu que hi ha determinats pobles que Alemanya no pot expulsar i per això han de ser exterminats. No obstant això, al vídeo no s'anuncia un atemptat a Alemanya.

El ministre d'Interior d'Hesse va assenyalar que els investigadors creuen que l'autor de l'atac –que tenia llicència d'armes– va actuar en solitari. La Fiscalia federal alemanya s'ha fet càrrec de la investigació de l'atac, segons va informar un portaveu a Karlsruhe. Ara mateix el que més preocupa a les autoritats alemanyes és l'amenaça del terrorisme d'extrema dreta, sobretot des de l'assassinat d'un alcalde alemany favorable als migrants del partit de la cancellera Angela Merkel al juny passat. Actualment, els serveis d'intel·ligència vigilen 50 persones vinculades al moviment d'extrema dreta i considerades un «perill per a la seguretat de l'Estat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades