Els forts vents, les altes temperatures i la falta de visibilitat a causa de la calitja van complicar la lluita contra els incendis a les Canàries i el trànsit aeri a les illes, que va romandre inoperatiu a Gran Canària i Lanzarote. El fort vent, de fins a 163 quilòmetres a les muntanyes de Tenerife, segons les dades de l'Aemet, i la densa calitja que afecta l'illa i tota Canàries van impedir actuar els mitjans aeris als diferents focus actius a diverses illes.

L'incendi forestal que es va iniciar a la Degollada de Tasarte, al municipi grancanari de La Aldea de San Nicolás, manté confinats des de la nit de dissabte en una platja uns 200 veïns del barri de Tasarte, que van ser evacuats després que el focus avancés en direcció a la reserva natural de Inaugua.

A Tasarte, segons va relatar l'alcalde de la Aldea de San Nicolás, Tomás Pérez, diversos habitatges van resultar afectats pel foc, si bé el que preocupava era la seva evolució a la part alta d'aquest municipi. El focus va dur el Cabildo a demanar la intervenció de la Unitat Militar d'Emergències (UME), que va destinar 27 militars i 3 autobombes al dispositiu d'extinció.

El de Tasarte no és l'únic incendi forestal que preocupa a les illes. El Cabildo de Gran Canària va demanar als veïns de Tejeda, que es troben prop del Roque Bentayga, on es va declarar un altre incendi, que es preparessin i seguissin les instruccions dels serveis d'emergència, davant la possibilitat que s'hagués de procedir al seu desallotjament.

Problemes als aeroports

Les condicions climatològiques a l'arxipèlag van obligar a suspendre o restringir de nou l'activitat a algunes de les infraestructures aeroportuàries, com ja va succeir dissabte. L'aeroport de Lanzarote va interompte les seves activitats a causa del fort vent i la calitja, segons Aena, que va indicar que el trànsit aeri que es dirigia als aeroports canaris seria desviat a altres aeròdroms com els marroquins. Tenerife Sud va operar amb restriccions en el nombre d'arribades, mentre que l'aeroport de Gran Canària va tornar a quedar inoperatiu.