Un home de 84 anys ingressat a l'hospital Joan XXII de Bèrgam, a Llombardia, nord d'Itàlia, és la quarta víctima per contagi de coronavirus, segons han anunciat les autoritats locals.

Els tres morts anteriors eren una dona que va morir a la província de Cremona, un home de 78 anys de Vo 'Euganeo, a la província de Pàdua (Veneto) i una dona de 77 anys que va estar a Codogno i que va donar positiu a virus en una prova realitzada després de la seva mort.

Al nord d'Itàlia ja s'han registrat més de 150 contagis

Les autoritats han extremat en les últimes hores les mesures per evitar una major difusió. Entre altres coses, s'han suspès gran part dels actes públics i s'han tancat escoles i universitats.

L'Executiu italià va aprovar un decret llei en què es prohibia l'entrada i la sortida dels prop de 50.000 habitants de 10 municipis de la Llombardia i un el Vèneto, considerats l'epicentre del brot infecciós.

Cancel·len el carnaval de Venècia

El temor que la difusió sigui més gran ha portat a les regions de Piemont, Llombardia i Vèneto a mesures extraordinàries durant almenys la setmana que ve. Entre altres coses, s'han suspès totes les fires, esdeveniments com el carnaval de Venècia, manifestacions culturals i esportives i s'han tancat museus, escoles i universitats.

El teatre de l'Opera de la Scala de Milà va informar que "a causa de l'evolució de la propagació del coronavirus" es veien obligats a suspendre totes les funcions de la setmana vinent. Així mateix totes les fires i congressos que s'havien de celebrar a Milà, la capital econòmica del país, també han estat ajornats.

Els mitjans de transports circularan sense problema i tampoc s'han establert tancaments de comerços o de centres comercials, va especificar el regidor de benestar social de la regió de la Llombardia, Giulio Gallera.

De la mateixa manera, es va decidir suspendre els partits de la Sèrie A de futbol italiana Inter-Sampdoria, Atalanta-Sassuolo, Verona-Cagliari i Torino-Parma.

El govern va anunciar que ja hi ha "milers de llits" disponibles en dotzenes de casernes militars a Itàlia en cas que sigui necessari col·locar als ciutadans en quarantena. També va explicar que l'Exèrcit ha posat a disposició 3.412 llits, mentre que les Forces Aèries, uns 1.750 "i que s'estan realitzant contactes per utilitzar hotels en el cas que sigui necessari.