Les autoritats sanitàries d'Itàlia han confirmat aquest dilluns la mort de quatre homes i dues dones pel coronavirus a la Llombardia, al nord del país, fet que eleva la xifra de víctimes a set morts i 224 contagiats pel brot que es va originar a la ciutat xinesa de Wuhan.

La setena víctima mortal és un octogenari que va ingressar dijous per un infart en un hospital de Milà on es va confirmar el primer cas de la malaltia a Itàlia, segons el diari 'Il Corriere della Sera'.

Les autoritats havien confirmat la mort d'una dona malalta de càncer que ja tenia un estat de salut molt compromès que ha mort en un hospital de Brescia. La quarta i la cinquena víctimes mortals són dos homes de 84 i de 88 anys que han mort a la mateixa regió.

La defunció d'aquests tres últims i ha arribat després que diumenge morís una altra dona d'edat avançada i malalta de càncer a Cremona. Del còmput total de víctimes, sis persones han mort a la regió de la Llombardia i una a la del Vèneto.

"El nostre servei sanitari està a l'alçada de la situació i la resposta és ràpida i eficaç com ha afirmat la comissària europea, Stella Kyriakides, amb qui estic en continu contacte", ha destacat el ministre de Sanitat italià, Roberto Speranza, en declaracions a la premsa després d'una reunió del gabinet de crisi.

"He demanat a Walter Ricciardi, membre italià del comitè executiu de l'OMS, que coordini les nostres relacions amb els organismes sanitaris internacionals. Hem d'afrontar amb un mètode coherent i basat en evidències científiques un desafiament que ha de mantenir unit tot el país", ha indicat.