Els supermercats de diverses zones del nord d'Itàlia, les més properes al brot del virus, han estat completament buidats i estan pràcticament esgotats els sabons desinfectants i les mascaretes. Els mitjans de comunicació italians es van fer ressò de l'assalt als supermercats a causa de la histèria col·lectiva, tot i que no hi ha cap tipus de restricció d'obertura dels comerços ni problemes en el proveïment, com va recordar el president del Govern italià, Giuseppe Conte.

L'assalt als supermercats no només s'ha produït a les onze localitats aïllades a les regions de Llombardia i Vèneto, considerades l'epicentre del brot, sinó que s'ha estès a les grans ciutats com Milà. A més d'haver buidat els prestatges sobretot d'aigua, pasta i altres productes de llarga conservació, pràcticament estan esgotats a tots els supermercats i farmàcies els productes desinfectants com el lleixiu i els gels de mans o tovalloletes humides, així com els guants de làtex o les mascaretes.

Fins i tot els dirigents d'una de les més importants cadenes de supermercats a Itàlia es van veure obligats a emetre un comunicat de premsa tranquil·litzador. «Estem preparats per afrontar qualsevol necessitat que pugui aparèixer. Els nostres magatzems estan plens, només es tracta de transportar els productes als prestatges», establia el comunicat.