Espanya va registrar cinc nous positius pel virus de Wuhan a més del de Barcelona: Tres a Tenerife, un a Castelló i un a Madrid. Els nous casos de Tenerife són la dona del metge italià el contagi del qual es va confirmar dilluns i dos turistes més que compartien hotel amb ell. Tot i que en principi la dona no presentava cap símptoma, se li va practicar la prova per la seva relació amb l'afectat. Tots els clients de l'hotel romanen aïllats a l'establiment i se'ls estan fent proves, almenys dues de les quals han donat positiu.

Paral·lelament, a última hora de la nit es va conèixer el contagi d'un jove de Madrid de 24 anys que va estar fa uns dies de viatge a Itàlia. També es va confirmar el contagi d'un home que havia acudit a l'hospital de La Plana, a Vila-real, amb símptomes compatibles amb la malaltia. Les primeres anàlisis van confirmar la presència de virus, segons la Conselleria, mentre el departament de Salut Pública va enviar la mostra al Centre Nacional de Microbiologia a Majadahonda per a la confirmació del resultat.

D'altra banda, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van acordar ampliar les zones de risc del virus, a més de la Xina, al Japó, Corea de Sud, Singapur, l'Iran i el nord d'Itàlia, a les quals recomana no viatjar, així com reforçar les mesures de prevenció «pensant en un escenari de contenció». El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va explicar que totes aquelles persones que presentin símptomes d'una malaltia respiratòria greu i en els 14 dies anteriors hagin estat en alguna d'aquestes zones «han de ser considerades possibles casos».