L'epidèmia del virus de Wuhan va portar Itàlia a comptabilitzar 12 morts, mentre que França va sumar la seva segona víctima mortal, en un continent en el qual encara els casos són a petita escala en comparació amb la situació que es viu a diversos països asiàtics. El principal focus se situa a Itàlia, amb dotze morts que es comptabilitzen entre els 400 contagiats, 75 més que els registrats en l'últim balanç de dimarts. A més, hi ha dos morts a França i s'han registrat contagis a altres països europeus com Alemanya, Croàcia, Rússia, Àustria, Suïssa, Finlàndia i Macedònia del Nord, la majoria de pacients que van viatjar a Itàlia recentment.

A Itàlia l'últim mort és un home de 69 anys amb patologies respiratòries a la província de Lodi, a la regió de la Llombardia, al nord d'Itàlia, la més afectada per la malaltia, amb 258 infectats. Mentrestant, a França un home de 60 anys va morir a la nit de dimarts i es va convertir en la segona víctima mortal en aquest país. La víctima, que havia estat prèviament en un hospital de la perifèria de París, va ser traslladat a un altre centre mèdic de la capital en un estat «gravíssim» i va morir a les poques hores.

Segons diversos mitjans, la segona víctima no havia estat a cap de les zones de risc de la malaltia. Es tracta d'un docent de la regió parisenca que va començar a trobar-se malament a l'inici de les vacances escolars, fa uns deu dies. França va registrar el 15 febrer la primera víctima mortal a Europa pel virus, en aquest cas un turista xinès de 80 anys. Fins ara, 18 persones han estat diagnosticades a França.

Primer cas al Brasil

Paral·lelament, el virus va arribar a Amèrica Llatina a través del Brasil, el Govern del qual va confirmar el primer cas al país i que també suposa el primer a l'única regió del planeta que romania aliena a aquesta malaltia. El contagiat és un ciutadà de 61 anys que va estar entre els passats 9 i 21 de febrer a la regió italiana de la Llombardia i va tornar al Brasil després d'una connexió a París.

El ministre brasiler de Salut, Luiz Henrique Mandetta, va explicar que el pacient es va dirigir a l'hospital Albert Einstein de Sao Paulo, on resideix, dos dies després d'arribar, amb febre, tos, mal de coll i picor a la pell. L'estat del pacient no és greu, fet pel qual romandrà en «reclusió domiciliar» i vigilat pels metges durant els propers 14 dies.

Mandetta va explicar que les autoritats sanitàries han començat a establir contacte amb les persones que podrien haver estat amb el pacient en els últims dies, quelcom que inclou des dels passatgers de l'avió fins a tots els familiars i amics que l'han vist des de la seva arribada.

Per altra banda, les autoritats de l'Iran van fer una crida a la calma davant la propagació de la malaltia, que ha causat fins ara la mort de 19 dels 139 contagiats al país, d'on cada vegada és més difícil sortir a causa de les restriccions imposades pels estats veïns. El president iranià, Hassan Rohani, va assegurar que s'han realitzat «bons esforços al país en prevenció, diagnòstic, quarantena i tractament» i que els últims informes del Ministeri de Salut són «prometedors».

Situació greu a Hubei

Pel que fa a la Xina, els nous casos continuen a la baixa, fins i tot en el focus de la província de Hubei, on la situació continua sent greu, mentre que alguns pacients donats d'alta han tornat a donar positiu. A tota la Xina es van registrar dimarts 406 nous casos confirmats i 52 morts, la immensa majoria d'ells a la província de Hubei, ja que a la resta de país només es van detectar cinc nous casos i cap víctima mortal.

El director general de l'Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va admetre que alguns països afectats per l'epidèmia no estan compartint informació amb aquest organisme, de manera que va instar a fer-ho «immediatament».