Una persona que va estar de viatge a Itàlia és el segon cas de coronavirus confirmat a la Comunitat de Madrid i el vuitè a Espanya, segons ha informat el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, en una roda de premsa.

La resta dels infectats són quatre italians a Tenerife i sengles casos a Barcelona i Castelló.

Dos turistes italians que s'allotjaven al mateix hotel d'Adeje (Tenerife) que el matrimoni que ha donat positiu en coronavirus de Wuhan també han contret la malaltia, segons ha anunciat aquest dimarts la Conselleria de Sanitat de Govern de Canàries a través de Twitter.

Els dos nous positius formaven part del cercle més proper de persones que acompanyava al metge italià a qui es va diagnosticar el coronavirus de Wuhan dilluns a la nit i de la seva dona, que ha donat positiu aquest dimarts.

Fonts oficials han explicat a Efe que, després de donar-se a conèixer el primer positiu de dilluns, Sanitat va fer les proves al grup de clients de l'hotel que més estreta relació havia mantingut amb el matrimoni italià, format per vuit persones.

Els dos primers resultats d'aquestes proves s'han conegut aquesta nit i revelen que aquestes dues persones han contret el virus.