Una dona de Tenerife de 22 anys, que va estar a la ciutat italiana de Milà entre els dies 19 i 25 de febrer, és el tercer cas de coronavirus que es registra a Catalunya, i ja està aïllada a l'Hospital Clínic.

El departament de Salut ha informat avui dijous que s'estan estudiant els contactes estrets que ha pogut mantenir aquesta dona, que va viatjar el dia 25 de febrer a Barcelona.

La jove es troba en estat lleu al Clínic, on també segueixen aïllats els altres dos pacients confirmats que tenen COVID-19, un jove de Barcelona igualment de 22 anys i una dona de nacionalitat italiana de 36 anys, que evolucionen bé.

Cap dels tres casos està relacionat entre ells, han assegurat les mateixes fonts.

En total, fins ara són 52 les persones que van estar en contacte estret (a menys de dos metres i de manera continuada) amb el primer cas i amb el segon, a les quals s'ha recomanat que romanguin aïllades als seus domicilis durant 14 dies.

A aquestes persones, totes sanes de moment, se'ls està fent una vigilància activa i un monitoratge de la temperatura.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha recordat avui que el 80% dels casos d'coronavirus són lleus i que els greus són un 15%, mentre un 2% són crítics.

Els casos més greus solen patir-les persones grans o que pateixen alguna altra malaltia cardíaca, pulmonar o problemes d'immunitat.

En cas de dubte, es recomana que es cridi a el telèfon 061 de Salut Respon (Salut Respon).