La Xina intenta reactivar la seva economia, afectada per una crisi del virus de Wuhan que va obligar a estendre les vacances de l'Any Nou lunar, amb alguns sectors clau afectats i amb efectes, segons diversos analistes, sobre el creixement econòmic i sobre l'ocupació.

Tot i que les xifres oficials arriben amb comptagotes, els senyals són preocupants: els preus internacionals del cru s'ensorren (des que va ser declarada l'alerta nacional a la Xina pel virus, el de Texas ha baixat un 16,5% i el Brent, un 18 %) a causa de la por a una caiguda de la demanda al gegant asiàtic. El comitè tècnic de l'OPEP va recomanar el passat dia 10 reduir la producció per la por a la desacceleració a la Xina, principal importador mundial de cru amb uns 10 milions de barrils diaris.

Les provisions xineses d'acer se situen un 113,7% per sobre de les existents al gener per l'aturada en la construcció, va alertar la patronal estatal, que aposta per limitar la producció per evitar més danys a les empreses d'aquesta indústria.

L'ús de carbó a les centrals elèctriques de país és aproximadament un 40% menor comparat amb el mateix període de 2019, segons una anàlisi de Goldman Sachs. Paral·lelament, el consum, pilar del tan esbombat canvi de model econòmic impulsat per Pequín, està encallat.