28 de febrer de 2020
28.02.2020

La Xina lluita per reactivar la seva economia

Els preus internacionals del petroli s'han ensorrat des de l'aparició del virus per la por a una caiguda de la demanda al gegant asiàtic

28.02.2020 | 00:27

La Xina intenta reactivar la seva economia, afectada per una crisi del virus de Wuhan que va obligar a estendre les vacances de l'Any Nou lunar, amb alguns sectors clau afectats i amb efectes, segons diversos analistes, sobre el creixement econòmic i sobre l'ocupació.

Tot i que les xifres oficials arriben amb comptagotes, els senyals són preocupants: els preus internacionals del cru s'ensorren (des que va ser declarada l'alerta nacional a la Xina pel virus, el de Texas ha baixat un 16,5% i el Brent, un 18 %) a causa de la por a una caiguda de la demanda al gegant asiàtic. El comitè tècnic de l'OPEP va recomanar el passat dia 10 reduir la producció per la por a la desacceleració a la Xina, principal importador mundial de cru amb uns 10 milions de barrils diaris.

 Les provisions xineses d'acer se situen un 113,7% per sobre de les existents al gener per l'aturada en la construcció, va alertar la patronal estatal, que aposta per limitar la producció per evitar més danys a les empreses d'aquesta indústria.

L'ús de carbó a les centrals elèctriques de país és aproximadament un 40% menor comparat amb el mateix període de 2019, segons una anàlisi de Goldman Sachs.  Paral·lelament, el consum, pilar del tan esbombat canvi de model econòmic impulsat per Pequín, està encallat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook