02 de març de 2020
02.03.2020

Iglesias vol acabar amb la limitació dels mandats a Podem

?El secretari general del partit morat també proposa que els càrrecs de la formació puguin cobrar més que tres salaris mínims ?Iglesias: «Benvolguts amics de les clavegueres, som al Govern»

01.03.2020 | 23:53
Iglesias va presentar la seva candidatura a la Tercera Assemblea Ciutadana de Podem.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, vol acabar amb la limitació salarial per als seus càrrecs públics, establerta des del naixement de la formació el 2014 en una quantitat màxima equivalent de tres salaris mínims interprofessionals (SMI) -a més de complements per persones a càrrec. També va proposar que els mandats, inclòs el seu, puguin durar més de dotze anys fixats ara com a límit, si ho permeten els militants en una consulta. Així consta en la proposta de Codi Ètic que va presentar l'equip «Un Podem Amb tu» que lidera el vicepresident segon del Govern per a la Tercera Assemblea Ciutadana Estatal de Podem que culminarà el 21 de març, en què el líder del partit morat tirarà endavant sense problemes les seves iniciatives, davant la falta de competència.

En el document, Iglesias i els seus defensen que «tots els càrrecs electes i tots els càrrecs interns de Podem acceptaran la limitació salarial que s'estableixi amb caràcter general per a cada nivell de representació, assumint l'obligació de retre comptes públicament i amb la consegüent acceptació del compromís de total transparència». I a continuació, detallen que «a causa de l'increment del salari mínim des de l'arribada de Podem a les institucions, i davant la perspectiva que aquest continuï augmentant, el salari mínim deixa de ser un marc de referència vàlid per a la limitació salarial» de Podem. «A partir d'ara, les donacions seran realitzades mitjançant percentatges de el salari percebut en funció de les responsabilitats assumides», afegeixen.

El partit morat va fixar aquesta limitació de tres salaris mínims, obligant els càrrecs públics a donar la resta a causes socials i a les arques del propi partit, amb l'objectiu que cap càrrec públic cobrés sous desorbitats.


Més de 12 anys

A més, Iglesias inclou en la seva nova proposta d'estatus la possibilitat d'allargar el seu mandat i el de la resta de càrrecs públics i interns més enllà dels 12 anys que s'havien fixat fins ara, si així ho decideixen els inscrits en una consulta. És a dir, el seu document ètic estableix «la limitació de mandats a vuit anys per a tots els càrrecs públics i càrrecs interns del partit, amb possibilitat de prorrogar-se excepcionalment a dotze anys» com fins ara, però afegeix que, «més enllà d'aquest termini, la pròrroga està supeditada a consulta a les persones inscrites».

En l'acte de presentació de la candidatura a la Tercera Assemblea Ciutadana de Podem, Iglesias es va dirigir «als que han treballat perquè el partit no entrés al Govern i als que han criticat que formi part de el Consell de Seguretat Nacional»: «benvolguts amics de les clavegueres: som al Govern».


Sis anys «molt difícils»

El secretari general de la formació morada va reconèixer que els sis anys de vida del partit han estat «molt difícils», ja que la militància «ha hagut d'aguantar-nos a nosaltres mateixos i resistir els nostres propis errors». Però el pitjor, va destacar, ha estat viure i suportar una campanya de les «clavegueres» contra el partit, però avui Podem ja pot dir que «no han complert els seus objectius, tot i haver treballat perquè no entréssim al Govern».

Va rebre un llarg aplaudiment en afirmar: «Estimats amics de les clavegueres: som al Govern». A continuació, va assenyalar que «sembla que a Villarejo, Inda i un expresident de Govern els molesta enormement que estiguem en el Consell de Seguretat Nacional».

Es va preguntar, en aquest sentit, si aquesta oposició està relacionada amb que tinguin alguna cosa a amagar o amb que els «molesti que en una democràcia hi hagi controls democràtics». Iglesias va recordar que els serveis d'intel·ligència no estan per protegir els corruptes, sinó la ciutadania, i es va mostrar «orgullós» de formar part d'un Govern que treballa perquè els serveis d'intel·ligència i les forces de seguretat «compleixin amb el seu deure, protegir la ciutadania».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook