El Ministeri de Sanitat ha acordat que els partits professionals amb equips de zones de risc pel coronavirus, que impliquen una alta afluència d'aficionats d'aquelles àrees, es jugaran a porta tancada. Ho ha anunciat aquest dimarts a la tarda en roda de premsa el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha remarcat que és una "mesura congruent" i ha recordat que les autoritats del nord d'Itàlia ja han ordenat que aquest tipus de partits es juguin sense públic. "No s'entendria que aquests mateixos partits se celebressin al nord d'Itàlia a porta tancada i aquí a Espanya es poguessin desplaçar contingents importants d'aficionats italians", ha dit.

A més, Sanitat també ha demanat suspendre congressos, cursos, jornades o seminaris que impliquin professionals sanitaris per evitar que es contagiïn. Illa ha destacat que és una recomanació que les organitzacions de professionals ja havien donat.

"Necessitem que els professionals sanitaris estiguin en les millors condicions i màximament disponibles", ha afirmat. Hi ha 13 casos a l'Estat espanyol d'infecció entre el personal sanitari dels 151 casos de coronavirus registrats fins ara pel Ministeri de Sanitat. Set persones estan en estat greu, totes amb patologies associades.

Illa ha destacat que l'Estat segueix en "fase de contenció" amb les mateixes mesures de prevenció -a excepció de les anunciades aquest dimarts a la tarda- i ha confiat que si se segueixen les recomanacions sanitàries es podrà "contenir" el coronavirus. Illa ha remarcat la importància de la higiene personal i ha dit que per ara les transmissions de coronavirus a l'Estat espanyol estan sent "esporàdiques".

Les zones de risc són les quatre regions del nord d'Itàlia, la Xina, l'Iran, Corea del Sud, el Japó i Singapur. Illa ha recordat que es recomana no viatjar a aquestes àrees si el desplaçament no és imprescindible.