El Govern italià va aprovar ahir el tancament, a partir d'avui i fins a la meitat de març, de totes les escoles i universitats com a mesura de precaució davant la propagació del coronavirus, que ja ha causat la mort de 107 persones al país i ha infectat 3.000 persones, va anunciar la ministra d'Educació, Lucia Azzolina. La ministra va explicar que s'amplia a tot el país el tancament dels col·legis i universitats que ja estava en vigor des de fa tretze dies a les regions d'Emilia Romanya, Llombardia i Vèneto. El Ministeri d'Universitats va anunciar que tots els estudiants espanyols que es trobin a Itàlia participant en el programa europeu de mobilitat Erasmus + podran tornar a casa sense costos.

Aquesta era una de les mesures que havia recomanat el comitè científic creat pel Govern italià per aturar l'expansió del coronavirus. «És una decisió d'impacte, espero que els alumnes tornin el més aviat possible i estic compromesa a proporcionar aquest servei públic essencial, encara que sigui a distància, als nostres estudiants», va afirmar Azzolina. Paral·lelament, el Govern italià va decidir que totes les competicions esportives es juguin a porta tancada.

Per part seva, el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, va recomanar als països que es preparin per a una transmissió comunitària sostinguda del coronavirus, que ja ha infectat almenys 92.940 persones a tot el món i ha provocat la mort a almenys 3.160. Tedros va afegir que, tot i que en la majoria dels casos de persones infectades als països on estan apareixent epidèmies es poden rastrejar els contactes que hagin pogut tenir, s'estan observant signes de transmissió comunitària en algunes zones. La autoritats de Corea de Sud van informar que s'han detectat 516 nous casos, el que eleva a 5.328 el nombre de contagis i situa en 32 el nombre de morts.

Per altra banda, als Estats Units el comtat de Los Angeles va declarar una emergència de salut després de la confirmació de sis nous casos de coronavirus a la zona, elevant-se el nombre d'afectats a set. La declaració permet que el comtat sol·liciti ajuda al govern federal si els recursos locals s'esgoten en els esforços per contenir la propagació de la malaltia. Els nous casos estan vinculats a viatges a llocs on s'han registrat brots del virus o el contacte proper amb un pacient confirmat.

Fira suspesa a Hannover

A la Xina, els casos s'eleven a 80.304, dels quals 130 són nous, cosa que representa la xifra diària més baixa des del 20 de gener. A Alemanya, els organitzadors de la Fira de Hannover, que havia de celebrar-se entre el 20 i el 24 d'abril, han decidit ajornar-la.