Un home de 82 anys amb malalties cròniques ha mort aquest dimecres a Biscaia amb coronavirus, la primera mort que es registra a Euskadi per aquesta epidèmia i la segona en el conjunt d'Espanya.

El Departament basc de Salut ha donat a conèixer la mort d'aquest home que tenia pneumònia i el positiu en coronavirus s'ha confirmat aquest mateix dimecres al matí.

Euskadi ha registrat en les últimes hores 4 casos nous de COVID-19 amb el que s'eleven ja a 21 els positius en aquesta comunitat; concretament hi ha 16 a Àlaba -3 més que els comptabilitzats aquest matí-, 2 a Guipúscoa i 3 a Biscaia -1 més que els anunciats al migdia per la consellera basca de Salut, Nekane Murga.

Dels 21 positius, 7 persones estan hospitalitzades i una dona està en la Unitat de Cures Intensives. Els altres 14 romanen en seguiment domiciliari.

Aquesta és la segona mort per aquesta malaltia que es registra a Espanya després de la confirmació aquest dimarts que un pacient que va morir el passat 13 de febrer a València i que també patia una pneumònia greu d'origen desconegut després d'haver viatjat al Nepal va morir amb coronavirus, segons es va confirmar amb una investigació retrospectiva.

El Departament basc de Salut ha precisat que a Àlaba, la capital Vitòria concentra el nombre més gran de casos, gairebé tots amb origen a l'hospital de Txagorritxu, s'han sumat en les últimes hores tres nous contagis, de manera que ja són 16 les persones infectades. Del total, 5 romanen hospitalitzades.

A Guipúscoa no hi ha novetats respecte a l'actualització de dades d'aquest matí: 2 casos positius, un d'ells ingressat en un centre hospitalari.

A Biscaia s'ha sumat un nou cas de coronavirus als dos comptabilitzats fins ara. Precisament aquesta última notificació ha estat la d'un home d'avançada edat, amb malalties cròniques, que és qui ha mort després de donar positiu.

En aquest territori, una persona roman hospitalitzada i a l'altra se li realitza seguiment domiciliari.

Fins aquest matí 250 persones estaven aïllades en els seus domicilis sota seguiment per haver tingut contacte amb persones infectades. D'elles, al voltant d'un centenar són professionals sanitaris.

Demà es reunirà per tercera vegada la Taula Interdepartamental de Govern Basc, presidida pel lehendakari, Iñigo Urkullu, per analitzar l'evolució de la malaltia i posteriorment el Departament de Salut s'actualitzarà la informació.