Dos homes van morir ahir a les aigües de Gibraltar després de la col·lisió d'una patrullera de la policia del Penyal amb una embarcació semirígida. Les dues víctimes van ser dos espanyols residents a Ceuta, «que semblaven ser d'origen nord-africà», segons van informar les autoritats gibraltarenyes.

Els altres dos ferits en aquest accident són un altre ciutadà espanyol i un home portuguès, que van ser atesos per les seves lesions a l'hospital de San Bernardo, a Gibraltar, i es troben sota custòdia policial després de la seva detenció.

Als detinguts se'ls imputen els delictes de navegació perillosa, importació de béns prohibits i obstrucció a la policia, segons les autoritats gibraltarenyes. El succés va tenir lloc a primera hora del matí d'ahir, durant una persecució a gran velocitat entre les dues embarcacions, ja que els agents sospitaven que es tractava d'una llanxa pneumàtica dedicada al narcotràfic.

La Unitat Marítima de la Policia Reial de Gibraltar va actuar en detectar la presència a aigües pròximes al Penyal d'una embarcació inflable de casc semirígid, de 14 metres d'eslora, propulsada per quatre motors de 300 cavalls i equipada amb un equip de radar, de les habitualment utilitzades per al narcotràfic.

Gibraltar va nomenar un oficial superior d'investigació i s'han posat en marxa els protocols pertinents després de l'incident. Es va informar el forense i s'està contactant amb les famílies dels morts. En vista de la sensibilitat d'aquest tipus d'investigació, el Comissionat de Policia de Gibraltar ha demanat que no s'especuli sobre qualsevol aspecte d'aquest tràgic esdeveniment.