El Ministeri de Sanitat de l'Iran ha informat aquest divendres que s'han registrat més de 1.200 nous casos de coronavirus i 85 morts en les últimes 24 hores, amb la qual cosa el balanç de la pandèmia a la república islàmica s'eleva fins superar les 500 víctimes mortals i les 11.000 persones contagiades, segons informa la televisió estatal iraniana.

A nivell global, l'augment de morts a l'Iran situa el balanç global per sobre de les 5.000 víctimes mortals i deixa més de 135.000 persones contagiades a més d'un centenar de països, segons dades oficials de l'OMS i de les autoritats dels països afectats per la pandèmia originada a Wuhan.

Un portaveu del Ministeri de Sanitat iraniana, Kianush Jahanpur, ha indicat en una compareixença davant la premsa a Teheran que s'han registrat 1.289 nous positius del nou coronavirus i 85 morts més a la república islàmica en les últimes 24 hores.

Aquestes xifres situen el balanç de la pandèmia del nou coronavirus que es va originar a la ciutat xinesa de Wuhan en 11.364 persones contagiades i 514 víctimes mortals a l'Iran. El portaveu del Ministeri de Sanitat iranià ha assenyalat que, fins a aquest divendres, s'ha donat l'alta a 3.529 persones per coronavirus a la república islàmica.