La Guàrdia Civil investiga un possible cas de violència masclista ocorregut ahir a la localitat castellonenca d'Almassora, després que un home assassinés a la seva parella de 35 anys davant dels seus dos fills menors d'edat al seu domicili.

Segons han confirmat fonts de l'Ajuntament d'Almassora, els fets van passar al domicili familiar situat al camí Om Blanc (proper al Polígon de Serrallo) i, després d'assassinar la seva parella, l'home es va lliurar a la Guàrdia Civil.

Les mateixes fonts han confirmat que l'assassinat de la dona -nascuda a 1984- es va cometre davant dels dos fills menors de la parella.

Per la seva banda, fonts pròximes a la investigació han afegit que el sospitós, José FF, s'ha lliurat cap a dos quarts de nou d'aquest matí a la caserna de la Guàrdia Civil d'Almassora i allà ha confessat que la nit anterior havia matat la seva parella.

Aquestes fonts han assenyalat que no consten antecedents d'aquesta parella en el sistema integral de seguiment de casos de Violència de Gènere del Ministeri de l'Interior (VioGen).

La Delegació de Govern contra la Violència de Gènere ha informat a primera hora que està recollint dades sobre l'assassinat d'aquesta dona per confirmar si és un nou crim masclista.

Si es confirma la seva naturalesa masclista, el nombre de dones assassinades per violència de gènere ascendiria a 17 el 2020 i ja 1.050 des que van començar a registrar les estadístiques el 2003. A més, els dos fills menors d'edat se sumarien als nou orfes que deixa ja la violència masclista des de començament d'any a Espanya.

En el cas de la Comunitat Valenciana, aquesta dona d'Almassora seria la tercera víctima mortal a 2020, després dels assassinats masclistes de Moraira (Alacant) al febrer i de Villanueva de Castellón (València) del passat 9 de març.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 51 idiomes diferents, també durant l'estat d'alarma.