El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat avui que correspon al jutge decidir si convé suspendre o alterar el règim de custòdia, visites i estades acordades per als fills de pares separats si aquests no es posen d'acord i l'estat d'alarma afecta la seva aplicació.

Després d'una sessió extraordinària de la comissió permanent del CGPJ, l'òrgan de govern dels jutges assenyala que les mesures adoptades judicialment en els procediments de família no queden afectades per la regla general de suspensió de terminis i actuacions processals durant l'estat d'alarma.

L'execució pràctica del règim establert de visites o custòdia, explica el Consell en un comunicat, es pot veure afectat per estat d'alarma, ja que «la necessitat de preservar la salut dels fills i dels progenitors» pot exigir, segons les circumstàncies, s'alterin o se suspengui l'aplicació de les mesures acordades.

Si resulta impossible el consens entre els progenitors, «correspon al jutge o magistrat adoptar la decisió que sigui procedent» en funció de les circumstàncies del cas, per tal de preservar la salut i benestar dels fills, dels pares i, en general, de la salut pública.

Els canvis, destaca el CGPJ, poden ser «particularment necessaris» quan els serveis públics que s'utilitzen, com els punts de trobada familiar, s'han vist afectats per l'estat d'alarma.

La comissió permanent apunta també que la seva instrucció no impedeix que les juntes sectorials dels Jutjats de Família prenguin acords per unificar criteris i establir pautes d'actuació conjunta