La Policia Local d'Igualada i els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones que presumptament van atracar dimecres passat armats amb una destral una farmàcia del centre d'Igualada. En una roda de premsa, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i el cap de la Policia Local del municipi, Jordi Dalmasses, van explicar ahir que els fets van tenir lloc dimecres passat, i que es van saltar, a més, l'ordre de confinament.

Dalmasses va assenyalar que a través de la informació recollida per la Policia Local i la col·laboració dels Mossos van poder identificar els dos presumptes autors i un d'ells va ser detingut per la policia d'Igualada divendres a la tarda, gràcies a l'avís d'un agent fora de servei.

Posteriorment, els Mossos van detenir el segon autor. En la seva intervenció, Castells va recordar que la zona d'Igualada «segueix en una situació molt greu» i va insistir en la necessitat de complir el confinament: «Qualsevol persona que se salti la llei serà perseguida pels cossos i forces de seguretat», va advertir. Per la seva banda, Dalmasses va dir que la millor col·laboració ciutadana durant aquests dies és quedar-se a casa i va demanar «no abaixar la guàrdia».

Segons el cap de la Policia Local, la majoria de la ciutadania segueix les instruccions de les autoritats, «però encara hi ha persones que o no n'estan al cas o les incompleixen».