El Govern de l'Afganistan i els diplomàtics internacionals han plantejat els seus dubtes sobre el compromís dels talibans amb l'acord de pau assolit amb els Estats Units, ja que més de 40 militars han mort i desenes estan ferits després d'una cadena d'atacs en els últims dos dies.

Les converses entre el Govern afganès i els talibans semblen haver-se estancat a causa de l'intercanvi de presoners. En l'acord assolit, es preveu la retirada total de les tropes internacionals en 14 mesos i l'inici de converses interafganeses el 10 de març.

«Els Estats Units han signat un acord amb un grup terrorista. Han violat la sobirania nacional de l'Afganistan», va assegurar el diputat afganès Ghulam Hussain Naseri, que considera que aquest procés de pau «no portarà cap resultat».

Les crítiques d'Alemanya

«Aquests actes salvatges que s'han produït en els darrers dies fan aparèixer seriosos dubtes sobre el compromís dels talibans amb el procés de pau», va afirmar a través del seu compte de Twitter l'ambaixador alemany a l'Afganistan, Peter Pruegel.