23 de març de 2020
23.03.2020
Diari de Girona

El Palacio de Hielo de Madrid actuarà com a dipòsit de cadàvers davant la saturació dels crematoris

La funerària municipal no recollirà els cossos dels afectats per Covid-19 davant la falta de l'equipament necessari de protecció

23.03.2020 | 18:39
El Palacio de Hielo de Madrid actuarà com a dipòsit de cadàvers davant la saturació dels crematoris

L'empresa concessionària del Palacio de Hielo ha cedit les seves instal·lacions per poder albergar els cossos dels morts per Covid-19 a l'espera que les funeràries puguin fer-se càrrec d'ells.

Es tracta d'una mesura acordada entre la Comunitat de Madrid, la Unitat Militar d'Emergències (UME) i l'Ajuntament de la capital "davant l'augment progressiu del nombre de morts i la impossibilitat de les funeràries per poder-los enterrar en el termini establert".

Seran la Comunitat de Madrid i l'UME els qui desenvoluparan el procediment operatiu una vegada la instal·lació estigui preparada. Es tracta d'una pista de 1.800 quadrats "habitualment utilitzada com a recinte d'oci i campionats". Està dins d'un complex comercial.

Aquest mateix dilluns, l'alcalde, José Luis Martínez-Almeida, ha anunciat que la funerària municipal deixarà de donar servei als morts per Covid-19 a causa de la falta de material necessari, sobretot equips de protecció individual (EPI), per a dur a terme aquestes tasques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook