25 de març de 2020
25.03.2020
Diari de Girona

Bildu treu l'alcaldia d'Estella a Navarra Suma amb dos trànsfugues socialistes

Koldo Leoz tornarà a ocupar el càrrec deixant fora l'actual batlle, Gonzalo Fuentes, gràcies a una moció de censura

25.03.2020 | 00:20
Bildu treu l'alcaldia d'Estella a Navarra Suma amb dos trànsfugues socialistes

El regidor d'EH Bildu Koldo Leoz va ser escollit ahir alcalde d'Estella en prosperar la moció de censura contra l'alcalde de Navarra Suma, Gonzalo Fuentes. La moció de censura va ser aprovada per EH Bildu, Geroa Bai i els regidors socialistes Jorge Crespo i Magdalena Hernández, expulsats del PSN per haver-se sumat a la iniciativa.

En virtut de l'acord aconseguit, Koldo Leoz, que ja va ser alcalde la passada legislatura, assumirà el càrrec fins a l'1 de març de 2022, quan cedirà el càrrec a l'exregidor socialista Jorge Crespo.

Navarra Suma i el PSN no van acudir a la votació d'ahir a causa de la situació de l'estat d'alarma pel coronavirus. Els socialistes havien demanat que la votació es realitzés telemàticament. Finalment, es va fer a porta tancada (sense presència de públic ni de mitjans de comunicació) i Koldo Leoz va obtenir el suport de 9 dels 17 regidors de ple.

Poques hores després de la votació a Estella, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, va denunciar que «s'aprofiti» la crisi del coronavirus per fer fora Navarra Suma de l'alcaldia de la localitat navarresa a través d'una moció de censura. Després de la reunió del comitè de direcció del PP, García Egea va criticar que «el Partit Socialista i Bildu hagin votat junts perquè l'alcaldia deixi d'estar en mans de Navarra Suma i els constitucionalistes».

De la mateixa manera, la sotssecretària d'Organització del PP i presidenta del PP de Navarra, Ana Beltrán, va recriminar al Partit Socialista i a Bildu a través de les seves xarxes socials que «la política per a ells està per sobre de la crisi humana que viu Espanya amb la propagació del coronavirus amb milers de contagis i morts».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit