El Govern ja permet des que dues persones comparteixin vehicle privat, una al volant i una altra al seient del darrere, per a realitzar les activitats permeses en el reial decret d'estat d'alarma del 18 de març, com anar al lloc de treball, a comprar aliments, al banc o a proveir-se de carburant.

Així es plasma en una ordre del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) publicada ahir al BOE, que estableix que podran viatjar en vehicles de fins a nou places una persona per cada fila de seients, inclòs el conductor, «mantenint-se la màxima distància possible entre els ocupants».

La secretària general de Transports i Mobilitat, María José Rallo, va subratllar ahir, en la roda de premsa del comitè tècnic del coronavirus, que des d'ahir «en un vehicle privat poden viatjar dues persones, si van un davant i una altra darrere, sempre que sigui per a les activitats autoritzades en el reial decret, no d'oci o qualsevol altre ús».

Les activitats autoritzades són: l'adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; l'assistència a centres, serveis i establiments sanitaris; els desplaçaments al lloc de treball per efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial; el retorn al lloc de residència habitual; l'assistència i cura a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

També, els desplaçaments a entitats financeres i d'assegurances, els de causa de força major o situació de necessitat i els de repostatge en gasolineres o estacions de servei.