30 de març de 2020
30.03.2020
Diari de Girona

Johnson adverteix que la crisi «empitjorarà abans de començar a millorar» al Regne Unit

El primer ministre britànic avisa que podria ordenar mesures de confinament més estrictes

29.03.2020 | 23:27

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va advertir que la crisi del coronavirus «empitjorarà abans de començar a millorar» al Regne Unit, mitjançant una carta enviada a totes les llars de país. En la missiva, el cap de l'executiu, que està confinat al seu despatx de Downing Street en haver-se contagiat, adverteix que el Govern podria imposar mesures de confinament més estrictes per tal de combatre el brot.

«No dubtarem a anar més lluny en les mesures de confinament si així ho indica la postura mèdica i científica. Sabem que les coses empitjoraran abans de començar a millorar», alerta Johnson en el seu missatge als ciutadans.  El líder conservador assenyala als britànics que com més s'adhereixin a les regles «la vida tornarà abans a la normalitat». «Estem posant en pràctica els preparatius adequats i com més tots complim les regles, menys vides es perdran i abans la vida tornarà a la normalitat», afegeix.


Més de mil morts al Regne Unit

El missatge va arribar als seus destinataris en un moment en què el nombre de morts pel virus ha arribat al Regne Unit als 1.019 -una pujada de 260 en 24 hores- i s'han identificat 17.089 afectats en aquest país. Els experts han alertat que esperen que continuï creixent la xifra de morts i d'infectats durant les properes dues o tres setmanes abans que es comencin a notar els efectes de les mesures de distància social i confinament.

El primer ministre també es refereix a la pandèmia com un «moment d'emergència nacional» i reconeix que la crisi tindrà un impacte econòmic a totes famílies, si bé afegeix que el Govern ajudarà en el que pugui en aquest sentit.

També agraeix la feina dels metges, infermeres i altres treballadors que estan resultant decisius en la crisi, així com la de centenars de milers de ciutadans que s'han ofert voluntaris per ajudar els més vulnerables.

Per la seva banda, un expert de l'Imperial College de Londres, Neil Ferguson, va assenyalar que caldrà mantenir les mesures imposades per l'executiu «durant un període significatiu de temps, probablement fins a finals de maig o principis de juny». El Govern va decretar dilluns passat el confinament obligatori a casa per a tots els ciutadans excepte en casos excepcionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook