El Ministeri de Consum ha detectat pujades "indiscriminades" de fins a 2.000 euros en els preus dels serveis funeraris d'algunes d'aquestes empreses, pel que ha ordenat tornar als preus que estaven vigents el dia 14 de març, quan es va declarar l'estat d'alarma.

A més, aquest departament està monitoritzant juntament amb les comunitats autònomes altres "processos especulatius" que poden estar produint-se amb altres productes, com les màscares i els gels hidroalcohòlics, segons ha anunciat aquest el seu responsable, Alberto Garzón.

"L'especulació no pot tenir cabuda", ha advertit aquest dimecres el ministre, que ha avisat que el seu departament actuarà si es confirmen aquests increments injustificats.

Perquè es tracta de processos en els quals, segons el ministre, "es pugen els preus de manera desorbitada no perquè hi hagi una innovació tecnològica, no per una millora, sinó perquè hi ha determinats agents al llarg de la cadena que consideren que és un moment fantàstic per incrementar els seus beneficis, i considerem que això no és raonable ".

On ja ha actuat Consum és en els dels serveis funeraris, ja que han detectat que algunes empreses "han aprofitat aquesta pandèmia i moments dolorosos de molts familiars al nostre país per elevar de forma indiscriminada els preus, en alguns casos de fins a 2000 euros", ha censurat.

I aquest és el motiu que l'ha portat a dictar una ordre ministerial per controlar els preus dels serveis funeraris perquè tornin als vigents el passat dia 14, quan es va declarar l'estat d'alarma.