L'estat de Nova York, l'epicentre del COVID-19 als Estats Units, treballa contra rellotge a l'espera d'un «tsunami» de contagis mentre el president, Donald Trump, ja posa per davant «salvar vides» després que s'hagi disparat el nombre de contagis al país. «El tsunami està arribant; ho sabem. És el moment de reunir subministraments i preparar-se», va reconèixer el governador de Nova York, Andrew Cuomo.

Per intentar aplacar el «tsunami» augurat per Cuomo, Nova York comptarà amb 3.500 nous llits hospitalaris entre els 1.000 del vaixell mèdic militar Comfort, arribat a la ciutat, i els 2.500 de l'hospital de campanya instal·lat al centre de convencions Javit.

L'alcalde de Nova York, Bill De Blasio, va rebre al moll 90 de Manhattan el vaixell militar i va destacar que la ciutat comptarà de manera immediata amb «750 llits per alleujar la pressió sobre el sistema de salut» i va subratllar que el Comfort compta amb 1.200 persones entre mariners i personal mèdic. El contraalmirall del Comfort, John Mustin, va explicar que no es dedicaran a tractar pacients amb COVID-19 sinó a «alliberar la pressió» que sofreixen la resta d'hospitals rebent una altra mena de malalts perquè aquests «puguin enfocar-se en aquesta pandèmia».

Des de Washington, el president dels Estats Units, Donald Trump, va explicar que el seu país ha rebut subministraments de diversos països, inclosos Xina i Rússia, per respondre a la crisi del coronavirus, i que, al seu torn, donarà equips que «no necessita» a Espanya, Itàlia i França, que travessen «grans problemes».

«La Xina ens ha enviat diverses coses, la qual cosa ha estat genial. Rússia ens ha enviat un avió molt, molt gran carregat de coses, equips mèdic que estan molt bé», va indicar Trump. «Altres països ens han enviat coses que m'han sorprès molt», va afegir el president durant una roda de premsa a la Casa Blanca.