L'estat de Nova York ja registra més de 100.000 casos positius de coronavirus i més de 3.000 morts, reportant el major augment de morts en un dia fins a la data (562), així com d'hospitalitzacions, fet pel qual el seu governador, Andrew Cuomo, va ordenar confiscar respiradors als centres privats. «Els respiradors segueixen sent un problema; no n'hi ha prou i punt. Gairebé tota la gent que va a l'hospital és per coronavirus i el nombre de pacients sense COVID-19 ha caigut perquè no tenim la mateixa taxa de criminalitat ni d'accidents. Molts van directes a les unitats de cures intensives (UCI) i necessiten respiradors o el procés s'aturarà», va reivindicar Cuomo en la seva roda de premsa diària per donar les últimes dades sobre la crisi, en què «la corba segueix anant cap amunt».

Amb més de 100.000 casos, identificats gràcies a una alta capacitat de testeig, l'estat de Nova York segueix concentrant la major càrrega de la pandèmia als Estats Units -on es comptabilitzen més de 250.000 positius- molt per davant de la seva veïna Nova Jersey (25.000 casos), de Califòrnia (10.000) o de Michigan (10.000), i més de la meitat es localitzen a la densament poblada ciutat de Nova York (57.000).

Fins al moment hi ha hospitalitzades 15.000 persones a tot l'estat, 1.500 més que el dia anterior, i d'elles 3.800 són a la UCI, fet que suposa un increment de 350 pacients greus respecte al dia anterior, xifres que segons Cuomo no s'havien vist fins ara. D'altra banda, han estat donades d'alta més de 9.000 persones.

El governador va cridar l'atenció sobre el desbordament dels hospitals i va assenyalar que «la gent morirà a curt termini perquè arriben a l'hospital i no hi ha llits amb respiradors, no hi ha llits, o no hi ha personal, o no hi ha materials de protecció, o no hi ha respiradors». Això és el que l'ha portat a signar una ordre executiva perquè els centres puguin «compartir recursos», evitant fer servir la paraula «confiscar» perquè va opinar que és «molt dura».

«Estem dividint respiradors, usant màquines d'anestèsia..., els inventaris federals no són suficients per a tots els estats. No es pot comprar material. Seguim intentant comprar a la Xina i estem treballant amb Alibaba. Necessitem redistribuir els respiradors a tot el sistema, ja que hi ha hospitals que tenen respiradors i materials, empreses de el sector privat, que no els estan fent servir», va assenyalar Cuomo.