Una fotografia de la Gran Via de Madrid plena de taüts i pràcticament buida, a excepció d'un missatger de Glovo, s'està viralitzant a les xarxes socials per criticar la gestió de la crisi del coronavirus pel govern espanyol.

La imatge s'ha tornat viral després que aquest dilluns l'hagi publicat el partit polític Vox a Twitter, on l'ha acompanyat del text "els espanyols estan fent moltes imatges de manera espontània. Aquesta retrata perfectament el dolor d'aquesta tragèdia que el Govern i els seus satèl·lits mediàtics pretenen ocultar", afegeix la formació de Santiago Abascal en el seu missatge, al que han reaccionat milers de tuitaires.

Molts usuaris de les xarxes socials no han posat en dubte l'autenticitat de la imatge, tot i que es tracta d'un fotomuntatge.

La imatge original, sense els taüts, forma part d'una sèrie del fotògraf Ignacio Pereira i pertany a un treball anterior a l'emergència sanitària, en el qual parla sobre la solitud a les grans ciutats.

El fotògraf ha expressat públicament la seva disconformitat amb el muntatge en diversos missatges a través de Twitter, en els quals ha assegurat que es tracta d'una modificació no autoritzada i que prendrà les mesures legals oportunes.