La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha dit que a partir del 26 d'abril, quan acabi la segona pròrroga de l'estat d'alarma, els ciutadans podran "anar recuperant la seva vida normal" i "recuperant l'ocupació dels carrers i de les places". Això es farà "progressivament", de forma "endreçada" i "molt controlada" per evitar repunts de la pandèmia, ha afirmat.

En una entrevista a 'Antena 3' aquest dimecres al matí, Montero ha explicat que treballen amb "diferents escenaris" per a aquest procés de desescalada i ha assegurat que amb la informació que obtinguin els tècnics les pròximes setmanes acabaran de decidir el "camí correcte" i, a partir d'aquí, es donaran "instruccions clares".

D'altra banda, Montero ha remarcat que a partir de dilluns que ve acabarà la hibernació de l'economia i s'anirà recuperant la normalitat laboral. Els treballadors no essencials es podran reincorporar a la feina respectant les mesures de seguretat però se seguirà prioritzant el teletreball.

Completaran les dades a posteriori

D'altra banda, Montero ha defensat el sistema de recompte de defuncions per coronavirus i ha explicat que, a posteriori, quan s'hagi superat la pandèmia, els epidemiòlegs completaran les dades amb "l'excés de mortalitat detectat".

·