El senador per l'estat de Vermont i precandidat del Partit Demòcrata a la Casa Blanca, Bernie Sanders, va anunciar ahir que deixava la carrera presidencial en plena pandèmia de coronavirus, afavorint així la candidatura de l'exvicepresident dels Estats Units Joe Biden. Sanders va anunciar la decisió en una trucada telefònica als membres de la seva campanya electoral, segons van informar fonts properes a l'afer a la cadena de televisió CNN.

La seva sortida de la carrera a la Casa Blanca va tenir lloc malgrat els bons resultats obtinguts a principis de febrer. Encara que Sanders semblava el principal favorit per guanyar les primàries, Biden, que va ser el número dos de l'ara expresident Barack Obama, ha aconseguit grans victòries, la qual cosa ha suposat la consolidació dels votants moderats entorn de la figura de l'exvicepresident.

La decisió la va prendre després de les primàries que es van celebrar dimarts a Wisconsin per decidir el candidat demòcrata a la Casa Blanca, una votació per a la qual es van registrar llargues cues en llocs com Milwaukee. La jornada electoral a Wisconsin va tenir lloc després d'una batalla legal que es va saldar amb dues sentències, una del Tribunal Suprem de l'estat i una altra del Tribunal Suprem dels Estats Units, donant llum verda a la votació a penes unes hores abans que se celebrés.